Dobro došli

Dobro došli na blog u potpunosti posvećen SF seriji Doctor Who. S obzirom da se nalazite na ovom blogu i da čitate ovaj post, smatram da ste već upoznati sa tom serijom i iskreno se nadam da će te uživati u ovom blogu. Ako postoji netko tko želi sudjelovati u stvaranju ovog bloga neka se javi na e-mail adresu: doctorwho.croatia@gmail.com
***Ja ne posjedujem autorska prava serije, serija pripada BBC-u

ponedjeljak, 22. srpnja 2013.

Matt Smith napušta seriju

Već nam je dobro znana vijest da će jedanaestog Doctora uskoro zamjeniti dvanaesti. Matt Smiith najavio je odlazak iz serije za pred kraj ove godine, točnije, nakon božićnog specijala.
Mnogim će Whovianima zasigurno nedostajati poznati glas koji viče ''run'' i ''Gerononimo'' , ali postoji velik dio obožavatelja serije koji smatraju da će Mattov odlazak donijeti pozitivne promijene. Ipak smatram da sve Whoviane najviše zanima tko će biti dvanaesto utjelovljenje obožavanog nam Doctora.
Podijelite svoje mišljenje s internetom : za koga vi smatrate da će biti utjelovjenje dvanaestog Doctora? Da li imate nekog posebnog favorita za tu ulogu ? Svoje mišljenje i prijedloge pišite u komentare :)

Zahvalu Matta Smitha svojim fanovima povodom svog odlaska možete pogledati na sljedećem linku: http://www.youtube.com/watch?v=Zh82XUhjNbM


50. obljetnica

Svi fanovi serije već su upoznati sa činjenicom da nam se u studenom , barem na kratko, vraća jedan od najobožavanijih nam Doctora - David Tennant, zajedno sa svojom vjernom suputnicom Rose. Detalje o ovom specijalu BBC daje na kapaljku, ali neki djelovi sadržaja su ipak otkriveni. U specijalu će se također pojaviti i John Hurt kojeg su nam tvorci serije predstavili kao još jednog Doctora, ali ne budućeg, već Doctora iz prošlosti. Naime, smatra se da je John Hurt zapravo deveti Doctor, odnosno Doctor poslije Paula McGanna i prije Christophera Ecclestona, nepoznati Doctor čija regeneracija nije prikazana na malim ekranima. Također je poznato da će se u specijalu pojaviti dobro nam poznati Daleki kao glavi Doctorovi neprijatelji, a neki izvori govore da će se uz Daleke pojaviti još i Zygonci.



srijeda, 3. srpnja 2013.

Tko je vaš omiljeni Doktor?

Ovaj blog tek je u nastajanju tako da vas molim za strpljenje.
Dok ne bude novih postova voljela bih znati tko je vaš omiljeni Doktor, tko omiljeni Doktorov suputnik te koja vam je najdraža epizoda. Odgovore pišite u komentar posta.
Moj najdraži Doktor je definitivno David Tennant, a za najdražeg suputnika nemogu se odlučiti između Rose, Donne i Captain Jacka. Imam nekoliko najdražih epizoda, a neke od njih se : ''The empty child'', ''Blink'', ''Doomsday''.
Voljela bih čuti vaše mišljenje :)